Zgârie-nori care au impresionat lumea

0
77
Al Noor Tower
Al Noor Tower

Datorită pașilor rapizi cu care se dezvoltă tehnologiile, suntem martorii apariției unor clădiri zgârie-nori pur și simplu impresionante. După construirea fiecărui proiect măreț urmează altul și mai măreț, mai avansat, care mai devreme era imposibil de imaginat.

Informe.ro împărtășește cu Dvs. o selecție a minunilor colosale ale arhitecturii din întreaga lume.

World Trade Center, New York, SUA

Cunoscut sub numele de Turnul Libertății, a fost construit pentru a comemora originalul World Trade Center, care a fost pierdut în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie. După finalizarea construcției în anului 2012, World Trade Center devine cea mai înaltă clădire din Statele Unite – 360 de metri înălțime.

Evolution Tower, Moscova, Rusia

Ajungând la o înălțime de 250 m, a ocupat locul 2 în nominalizarea premiului arhitectural Emporis Skyscraper Awards în 2015 ca fiind unul dintre cei mai buni zgârie-nori din lume. Forma sa, dublul helix al ADN-ului, simbolizează unificarea oamenilor, familiilor și generațiilor. De aici și numele acestei construcții.

Agora Garden Tower

Este o construcție ecologică, poreclită și „Absorbant-ul smogului„, este unul dintre cele mai mari construcții rezidențiale din această regiune. În 2010, arhitectul Vincent Callebaut, a câștigat concursul datorită acestui proiect de design. Exteriorul verde în cascadă reprezintă un „concept inovator pentru o clădire ecologică durabilă”.

Okhta Center St. Petersburg, Rusia

Cu o înălțime de 462 m, acest turn unic este cea mai înaltă clădire din Rusia și Europa, fiind totodată și cel mai nordic zgârie-nori din lume. Fundația clădirii este menționată în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare zonă, umplută continuu cu beton. Inspirația pentru proiectarea turnului a fost însăși natura: partea superioară a centrului Lakhta ne trimite simultan către floare și flacără.

W350, Tokyo, Japonia

Turnul W350, a cărui construcție este programată pentru finalizare în 2041, va fi cel mai înalt zgârie-nori din lemn din lume. Proiectat cu o dragoste de natura: oamenii se pot bucura de briza proaspata si de razele soarelui din interior. Clădirea ar trebui să ofere un răgaz atât de necesar în mediul urban, plin de căldură și liniște.

Rotating Tower, Dubai

Locuitorii acestei clădiri revoluționare pot transforma fiecare nivel al acesteia, astfel încât clădirea își poate schimba aspectul în fiecare zi. David Fisher, un arhitect care nu construise niciodată zgârie-nori înainte, vorbește despre această clădire ca fiind „proiectată în timp, modelată de viață, deschizând noi orizonturi pentru noi”.

Grand Lisboa, Macau, China

Cu adevărat grandioas în aspect și interior, zgârie-norul iconic se evidențiază pe fundalul peisajului urban. Abundența sa îndrăzneață reflectă stilul modern al orașului Macau. Inspirația pentru designul „penei” a fost coafura exotică braziliană – aceasta reflectă influența portughezilor asupra Macao și Americii de Sud. În expoziția permanentă de la hotel putem vedea „Stanley Ho Star”, cel mai mare diamant tăiat în formă de pernă din lume.

Lomonosov Moscow State University, Moscova, Rusia

Clădirea Universității de Stat din Moscova este cea mai înaltă instituție de învățământ din lume. Povestea sa datează din anul 1755, când a purtat numele Universității. M. Lomonosov în onoarea fondatorului său. După o lungă tradiție a standardelor ridicate de învățământ, Universitatea de Stat din Moscova este cea mai veche și mai renumită universitate rusă. Printre absolvenții săi se numără oameni de știință celebri și laureați ai Premiului Nobel.

The Big Bend, New York, SUA

Lupta pentru construcția celui mai impresionant zgârie-nori din lume continuă: în Manhattan, vor construi cu siguranță unul dintre cele mai neobișnuite turnuri de pe planetă – Big Bend. Deși, de fapt, forma acestei clădiri nu poate fi numită un turn, seamănă mai mult cu un arc care se ridică deasupra peisajului din New York, sub forma unei litere inversate englezești U.

Acest zgârie-nori va deveni „cea mai lungă clădire din lume” și va prezenta un sistem de lifturi care să permită deplasarea de-a lungul acestuia nu numai în sus, ci și în cerc, dar și de-a lungul curbelor netede ale literei U. De asemenea, va deveni cel mai probabil cel mai prestigios zgârie-nori din lume.

Lungimea Big Bend va fi de 1219 de metri. Silueta sa va fi delicată și rafinată: sticla va străluci în soare, iar descoperirile tehnice interioare și inovatoare sunt proiectate pentru a uimi chiar și cei mai sofisticați iubitori de zgârie-nori.

Al Noor Tower

La finalizare, acest proiect ar trebui să fie cea mai înaltă clădire de pe continentul african. Designul turnului, conceput de designerul francez Amede Santalo, seamănă cu un stilou, simbolizând rescrierea viitorului Africii de către Sheikh Tarek bin Laden.

Jeddah Tower, Arabia Saudită

Se estimează că construcția va fi finalizată în 2020. „Turnul Jeddah” va fi prima clădire din lume, a cărei înălțime va fi de 1 km. Ca un pachet de frunze de sub pământ, proiectul turnului întruchipează creșterea, prosperitatea și dezvoltarea regională – un simbol al stării economice și culturale a Arabiei Saudite.

Q1 Tower, Australia

Q1 este recunoscută ca fiind una dintre clădirile iconice din Queensland pentru excelență excelentă în inginerie. Acesta este cel de-al 6-lea cel mai mare turn rezidential din lume si cel mai inalt din Australia si emisfera sudica. Designul turnului se referă la lanterna olimpică de la Sydney din 2000.

Pe Dvs. care Zgârie-nori v-a impresionat cel mai mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici