Vizităm Tokyo – lucruri de făcut și de văzut

0
45

Tokyo capitala unei Japonii îndepărtate și prospere, amețește turiștii încă din primele momente, prin tot ce reprezintă. Tokyo este un megapolis al contrastelor, unde poți găsi absolut orice ai nevoie.

Informații generale despre Tokyo

Tokyo ocupă locul doi ca mărime din lume în densitatea populației ( 37 de milioane ). Situat în partea de sud-est a celei mai mari insule japoneze Honshu, această metropolă ultra-modernă, oferă o viață în care nu deosebește ziua de noapte.

Pentru a simți cu adevărat atmosfera uimitoare și pentru a vă familiariza cu cel puțin jumătate din obiectivele turistice, o zi sau chiar o săptămână nu este suficient – ideal, ar fi să vă aflați aici pentru câteva luni.

Tokyo este orașul în care coexistă armonios, lumea modernă și vechile tradiții Japoneze. Despre orașul vechi merită să menționăm într-un mod separat. Vizitând numeroasele sale palate, temple și altare, ca și cum v-ați arunca în epoca șogunilor, au fost unicii conducători ai Țării Soarelui Răsare. Iubitorii de artă își vor stinge setea de frumusețe în multe muzee din Tokyo.

În Tokyo există cele mai vechi universități – Tokyo, Waseda, Keio, Hosei și altele. Orașul are câteva sute de galerii de artă și câteva zeci de muzee publice și private. Muzeul Național Tokyo găzduiește 85.000 de opere de artă, pictură și sculptură.

Tokyo este, de asemenea, cunoscut ca un paradis comercial, unde puteți cumpăra literalmente totul, de la cele mai tari gadgeturi și alte inovații tehnice până la haine la modă și suveniruri japoneze. Cafenele și restaurante moderne, discoteci, cluburi de noapte și bare de benzi extravagante – pentru fiecare alegere, gust și portofel. Fanii mâncărilor gustoase, sunt bucuroși să-și petreacă timpul în localurile cu mâncare tradițională, savurând faimosul sushi și alte feluri de mâncare din bucătăria Japoneză.

În ultimii ani, Tokyo a devenit unul dintre cele mai mari centre financiare globale. În ceea ce privește tranzacțiile financiare, Bursa de Valori din Tokyo este comparabilă cu cele mai cunoscute bursiere din New York și Londra.

Istoria lui Tokyo

Data de înființare a orașului este considerată a fi 1457, când sa construit castelul samuraiului Edo în locul său, al cărui nume se traduce drept „intrarea în golf”. O locație foarte convenabilă pe câmpie și la intersecția rutelor comerciale, nu departe de golf, convenabilă pentru construirea porturilor, a contribuit la dezvoltarea localității care ulterior a apărut în jurul castelului. Un secol și jumătate a fost suficient pentru ca orașul să dobândească o semnificație mai mare.

Transformarea lui Edo – atunci orașul a fost numit la fel ca și cetatea – în principalul oraș al Japoniei este asociat cu numele primului Shogun Ieyasu, care a venit dintr-o familie nobile de Tokugawa. El și-a extins puterea spre viitoarea capitală în 1590 și a devenit o persoană foarte influentă. Formal, după împărat, el a fost a doua cea mai importantă figură a puternicului Olympus, de fapt, conducătorul țării.

Ieyasu Tokugawa a devenit strămoșul întregii dinastii care a dominat până în 1867. Castelul Edo a devenit reședința sa și a rămas astfel până la evenimentele incluse în istoriografia japoneză ca „Restaurarea Meiji”. În timpul primului shogun, orașul sa dezvoltat foarte rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici