Transplantarea orhideelor înflorite

0
52
Transplantarea orhideelor înflorite
Transplantarea orhideelor înflorite

Orhideea – una din cele mai iubite flori de cameră. Florile orhideielor sunt mari, pline de culoare și pot fi înflorite până la 6 luni. Cu o astfel de durată lungă de înflorire continuă altor flori le este dificil să concureze.

Periodic, orhideea trebuie să fie transplantată într-un substrat nou. Din acest substrat ea își extrage substanțele utile pentru creștere și înflorire.

Solul obișnuit nu este potrivit pentru orhidee, deoarece a fost adusă la noi din zonele tropicale și are nevoie de produse naturale pentru habitat: coajă, mușchi, cărbune, turbă, rădăcină de ferigă.

Toate aceste componente sunt conținute într-un substrat care este vândut în magazine de flori și magazine pentru grădinari. Acest substrat nu se lipește de rădăcini, are umiditate bună și respirabilitate.

Este mai bine să replantați o orhidee după ce florile sale sau uscat. Dar dacă nu puteți să prindeți un astfel de moment, nu este o problemă foarte mare. În textul următor vă vom spune cum să replantați o orhidee înflorită.

Transplantarea orhideelor înflorite de tip Phalaenopsis

  • Pregătiți un ghiveci puțin mai mare decăt cel în care a fost plantat orhideea. Este necesar ca ghiveciul să fie transparent. Astfel încât să puteți vedea în ce condiții sunt rădăcinile și, de asemenea, ca lumina să poată ajunge la ele.

    Este mai bine să alegeți un ghiveci din plastic, ușor, cu găuri de drenaj în partea de jos, astfel încât, după udare, să nu rămână în apă.
  • Goliți vechiul ghiveci de conținutul acestuia. Eliberați fiecare rădăcină de substratul vechi. Apoi inspectați rădăcinile. Printre ele vor fi uscate, acestea trebuie de îndepărtat. Tot de ce aveți nevoie pentru a le îndepărta este un foarfece cu care să le tăiați.
  • Rădăcinile trebuie spălate în apă la temperatura camerei, diluate cu permanganat de potasiu. Iar locul de unde au fost tăiate rădăcinile trebuie prelucrate. Pentru prelucrare folosim cărbune activat, soluție de usturoi sau antiseptice care nu conțin alcool.
  • Frunzele uscate la fel trebuie de eliminat. Apoi, scoate pedunculii uscați, lăsând un ciocan mic, de un centimetru lungime. Toate punctele de tăiere sunt de asemenea, dezinfectate prin aceleași mijloacede mai sus.
  • Apoi, orhideea trebuie să fie uscată: trebuie doar să o lăsați două sau trei ore în aer. Nici în sinusurile dintre frunze, nici în miezul plantei nu ar trebui să rămână picături de apă, iar rădăcinile ar trebui să se usuce puțin și să absoarbă tot cu ce au fost tratate.
  • Umpleți partea inferioară a ghiveciului nou cu un strat de substrat cu o grosime de 1,5 centimetri. În centrul ghiveciului punem orhideea. De asemenea, în centru instalăm un un suport de care o sa fixăm lăstarii. Apoi, umpleți spațiul rămas al vasului cu substratul special.

Udarea orhideelor după transplantare

Punem ghiveciul în baie și îl udăm activ cu apă la temperatura camerei. Lăsați timp de 15 minute pentru ca toată apa să se scurgă prin găurile ghiveciului de jos. Apoi punem orhideea într-un loc ușor întunecat. După 2 zile târziu, o mutăm într-un la un loc permanent, dar nu sub lumina directă a soarelui. Dacă transplantul de orhidee se face corect, planta va continua să înflorească, poate chiar mai intens decât înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici