Primul oraș plutitor din lume

0
27
Oras plutitor
Oras plutitor

Primul oraș plutitor din lume care va apărea în Oceanul Pacific până în 2020. Iată cum viata va arăta pe el.

Chiar dacă suntem în anul 2019, conceptul de orașe plutitoare poate suna pentru cineva, ca ceva dintr-un roman science fiction. Dar ar putea deveni o realitate până în 2020. Institutul Seasteading, un din San Francisco, dezvoltă această idee încă de la înființarea organizației în 2008 și a ajuns la un acord cu guvernul Polineziei Franceze pentru a începe testarea în apele sale.

Dacă ați putea avea un oraș plutitor, acesta ar fi, în esență, o țară start-up„, a declarat pentru New York Times Joe Quirk, președintele Institutului Seasteading. „Putem crea o mare diversitate de guverne pentru o mare diversitate de oameni„.

Comunitatea ar trebui să fie formată dintr-o duzină de structuri, inclusiv case, hoteluri, birouri și restaurante. Inginerii și arhitecții au vizitat deja o locație nedezvăluită unde proiectul ar trebui să apară. Scopul principal al ideii este „eliberarea umanității de politicieni” și „rescrierea regulilor care guvernează societatea”.

Quirk a susținut că construirea acestui off-shore utopic va costa aproximativ 167 milioane de dolari. Institutul Seasteading a primit deja finanțare de la fondatorul PayPal, Peter Thiel, dar pentru următoarea fază a proiectului, institutul speră să dețină o „ofertă inițială de monede”, o campanie de crowdfunding care creează bani prin crearea și vânzarea monedei virtuale.

Orașele plutitoare nu mai sunt science fiction!

Vezi mai multe informații despre orașele plutitoare aici și aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici