Japonia, țara cu orașe enorme cu zgârie-nori strălucitori, îmbrăcați în lumina neonului. Este o țară distractivă, plină de istorie și cu un bogat patrimoniu cultural. Templele și altarele formează străzile, în timp ce restaurantele de clasă mondială își freacă umerii cu castele vechi și palate imperiale, iar orașele sale se agită cu viață și energie.

Plimbările în jurul orașelor precum Tokyo este asemănătoare cu pasiunea către viitor, așa este și inovația și know-how-ul tehnologic. Orașele din Japonia pot oferi ceva pentru toată lumea.

Orașul Matsue

Frumos și plin de atracții culturale, acest este un oraș samurai. Matsue este bogat în istorie și are un minunat castel pentru vizitatori. Castelul Matsue – unul dintre puținele castele medievale din Japonia, care și-a păstrat structura originală din lemn și nu a fost recreat mai târziu în beton. Îi datorează bună păstrare faptului că a fost construit după marile războaie feudale și nu a fost supus asediilor.

Orașul Himeji

Himeji este un oraș din Japonia, situat în partea de sud-vest a insulei Honshu. În Himeji se află cea mai faimoasă cetate din țară. Fortificațiile au apărut aici la începutul secolului al XIV-lea, însă complexul existent a fost construit de Ikeda Terumas la începutul secolului al XVII-lea.

Cetatea Himeji

Cetatea este concepută astfel încât forma să seamănă cu o pasăre care zboară, adesea numită Shirasagijo, „Castelul Heronului Alb”.

Cetatea se află în Patrimoniului Mondial UNESCO. Înconjurat de șanțuri și ziduri groase cu patru donjoni, cu turnul central având cinci etaje. Coridorul exterior și turnul – este tot ce a rămas din palatul original.

În cetatea din vest domnitorul a trăit împreună cu familia și veneay în turnul central doar în caz de pericol. În partea din est există o mică curte, unde samuraii au săvârșeau renumita sinucidere rituală.

La vest de cetate, există nouă grădini interconectate în stilul epocii Edo. Astăzi, există căsuțe de băut ceai, lacuri unde înoată frumoșii crapi-koi.

Orașul Kobe

Kobe a ajuns în titlurile știrilor mondiale după cutremurul care a lovit orașul pe 17 ianuarie 1995 și a luat mai mult de 6.000 de vieți omenești. Kobe își datorează renașterea uimitoare datorită unui sentiment remarcabil de comunitate și determinare a poporului său, combinat cu investiții masive și publice.

Blocat pe o fâșie îngustă a coastei dintre munții Rocco și apele Mării Interioare, orașul portului a dobândit o semnificație independentă după ce în 1868 Americanii au forțat Japonia să o deschidă pentru comerțul exterior. Printre comercianții străini care s-au stabilit în Kobe au fost, în special, mulți comercianți persani și indieni.

Ce vizităm în Kobi

Astăzi, orașul este cunoscut în Japonia ca o colonie de afaceri străină mică, dar foarte vizibilă, dintre care unele au trăit aici de generații. Kobe este un important centru cosmopolit cu restaurante, baruri și viața de noapte vibrantă, nu mai vorbim de Nanjing-machi, Chinatown-ul cel mai faimos al Japoniei.

Cele două mall-uri principale din Kobe sunt Sannomiya și Motomachi. În ambele puteți găsi o mare varietate de mari magazine și buticuri de modă. Numeroasele mici magazine alcătuiesc Kokasitu – o arcadă de cumpărături lungă, dar îngustă sub liniile de căi ferate.

Pe cealaltă parte a muntelui se află Arima Onsen – una dintre cele mai vechi stațiuni de izvoare termale din Japonia. Arima Onsen poate fi un loc ideal pentru îmbăierea în stil japonez, fie că vizitați pe scurt unul dintre centrele mari și bine echipate, fie petreceți noaptea într-un hotel tradițional de familie cu fonturi proprii.

Orașul Kobe trebuie să fie inclus și el cu siguranță în categoria Orașe de vizitat în Japonia

Orașul Nagasaki

Nagasaki este un oraș fermecător care, în mare măsură, este rezultatul a peste 400 de ani de ospitalitate în care orașul a primit străini: chinezi, portughezi, olandezi – în acel moment al istoriei japoneze, când prevala xenofobia în țară, care adesea lua forme criminale. Un port natural înconjurat de dealuri verzi, este unul dintre cele mai frumoase din lume.

De fapt, geografia orașului a ajutat majoritatea vechilor sale cartiere să evite distrugerea totală în timpul bombardamentelor atomice pe 9 august 1945. Aceasta în ciuda faptului că bomba care a căzut pe Nagasaki a fost mai puternică decât cea de la Hiroshima.

Pentru a simți caracterul lui Nagasaki, porniți din port. De la digul portului Ohata Port Terminal puteți merge într-o călătorie plină de excursii cu barca, care durează 50 de minute de-a lungul apelor golfului. Nava în care te afli va părea ca o jucărie a unui copil alături de supertankerii giganți de la șantierul naval Mitsubishi.

Ce vizităm în Nagasaki

Muzeul istoric Dedzima (zilnic între orele 9.00-17.00) prezintă relicve interesante ale coloniei olandeze. În fața muzeului a fost creată o machetă a unei așezări mici, îngrijită, înființată în 1609. Singurii japonezi care l-au putut vizita au fost parteneri comerciali și prostituate olandeze. Comerțul a depășit întotdeauna cu succes barierele culturale.

Este inexplicabil să venim la Nagasaki fără să vizităm Muzeul de bombardament atomic. Nu la fel de impresionant ca muzeul din Hiroshima, dar nu mai puțin interesant. Exponatele spun despre pregătirea pentru bombardarea atomică a lui Nagasaki, efectul teribil al exploziei însăși și consecințele ei.

Obiectele simple, cum ar fi o sticlă topită, rămășițele cărămizi de kimono și fotografiile victimelor, demonstrează în mod clar puterea distructivă a bombei atomice.

Curatorii muzeului au împărtășit cu îndemânare rațiunea strategică pentru bombardament și consecințele sale tragice pentru populația civilă. Ca și în Muzeul de la Hiroshima, scopul principal al expoziției nu este acela de a provoca simpatie victimelor, ci de a chema umanitatea pentru dezarmare nucleară de dragul existenței planetei noastre în sine – „acest lucru nu trebuie repetat!”.

Un sfârșit demn de zi lungă va fi ascensiunea în telecabina cabinei până la vârful Muntelui Inas (332 m), care la sfârșitul zilei oferă o panoramă uluitoare a luminilor orașului și a golfului său.

Orașul Nagasaki trebuie să fie inclus și el cu siguranță în categoria Orașe de vizitat în Japonia

Orașul Yokohama

Yokohama este al doilea oraș ca mărime din Japonia, capitala prefecturii Kanagawa, precum și un port important. Situat pe insula Honshu, la 30 km sud-vest de Tokio. Proximitatea cu Tokyo a transformat această metropolă pe de o parte într-o zonă rezidențială a capitalei și, pe de altă parte, într-o sursă de muncă pentru întreaga regiune Kanto.

Sediul central și cele mai mari ramuri ale unor bine-cunoscute firme industriale, financiare și comerciale sunt stabilite în Yokohama.

Ce vizităm în Yokohama

Ce ar trebui să vezi cu siguranță în Yokohama este Sunkeien – inițial un patrimoniu al unui comerciant de mătase bogat și cunoscătorul de artă Hara Sankey, care a fost deschis publicului în 1906.

Orașul are două zone de modă și divertisment. Primul este Bassamichi, care se întinde de la stația Kannai până la terasament. Strada și-a luat numele în secolul al XIX-lea, când a fost pusă pentru echipajele europenilor și americanilor care locuiau în oraș.

În memoria acelor vremuri, trotuarele de aici sunt căptușite cu cărămidă roșie, sunt instalate copii ale lămpilor cu gaz.

A doua zonă face legătura între Stația Ishikawa și Motomachi și Cimitirul Internațional. Motomati a fost prima zonă comercială pentru străini care a apărut în perioada Meiji și de atunci a fost în conformitate cu tendințele modei mondiale.

Cea mai mare China-town din Yokohama din Japonia se află la câteva minute de mers pe jos de gara Kannai din centrul orașului. Pe străzile înguste, există o mulțime de magazine care vând produse alimentare, mirodenii, plante medicinale, ustensile de bucătărie – de fapt, tot ceea ce exportă China.

Restaurantele din zona sunt în mod sigur pur și simplu extraordinare.

Orașul Fukuoka

Fukuoka – situat în partea de nord a orașului Kyushu, este centrul prefecturii omonime. Orașul industrial și portul mare sunt împărțite de râul Nakagawa în două districte – comerțul Hakata și afacerea Fukuoka.

Încă de la începutul secolului al VIII-lea, sa format un port în Golful Hakata, pe teritoriul căruia sa desfășurat comerțul activ cu China Antică. Istoria fondării orașului începe de la începutul secolului al XVII-lea.

În acel moment, hanul lui Nagamas Kurod, lângă port, și-a construit castelul, în vecinătatea căruia sa format o așezare mică. În timp, așezarea a crescut și sa transformat în orașul Fukuoka.

Ce vizităm în Fukuoka

Orașul este de mare interes pentru turiști. Patrimoniul său istoric include ziduri fortificate fortificate de pe coasta de vest a Golfului Hakata, ridicate după prima invazie militară a mongolilor pe teritoriul Hakata.

În parcul „Higashi Koen” este un monument al lui Nichiren, care a fost fondatorul sectei budiste. În apropiere se află pietre de rugăciune de pe navele mongolei scufundate în Golful Hakata.

Templul antic al lui Hatiman este situat în vecinătatea orașului, unde, potrivit legendelor, se păstrează o rugăciune pentru victoria asupra invadatorilor mongoli. Textul a fost compus de împăratul Joko Kamzyama în acei ani dificili.

În fiecare an, în orașul Fukuoka, este organizat un eveniment festiv celebru – Hakata dotaku, în timpul căruia copii de diferite vârste se adună la templu pentru a se ruga. În procesiunea festivă de pe străzile orașului se află mai multe mii de cetățeni.

Suvenirurile populare tradiționale sunt jucăriile fabricate din lut „hakata ningyo” și țesăturile de mătase colorate „hakata ori”.

Orașul Sapporo

Orașul Sapporo se află pe a doua cea mai mare insulă a Japoniei – Hokkaido, denumirea căreia în traducere sună „drumul către mările nordice”. În Hokkaido, iarna nu este foarte dură, iar terenul caracteristic al munților creează condiții excelente pentru a se bucura de orice fel de sporturi de iarnă.

În 1972, Jocurile Olimpice au avut loc la Sapporo, atunci aici a fost construit un minunat centru pentru schi alpin.

Sapporo este o stațiune de schi, dar aici, nu numai că puteți cuceri vârfurile munților, ci și izvoarele termale. Cu o climă moderată a musonilor în timpul iernii este -5 ° C, iar vara este destul de caldă, cu o temperatură medie de +22 ° C.

Pentru iubitorii de bucătărie Japoneză, Sapporo este pur și simplu un paradis. Când vizitați restaurantele, turiștilor li se țin arată diferite master clase dedicate pregătirii mâncărurilor japoneze naționale.

Ce vizităm în Sapporo

Restaurantele din Sapporo vor surprinde plăcut vizitatorii cu tot felul de specialități: orez cu fructe de mare, sushi, ramen, udon, soba și supă miso, la aceste feluri de mâncare vi se vor oferi ceai verde sau sake.

Pentru iubitorii de dulciuri trebuie numaidecât să vizitați fabrica Ishiya. Fabrica Ishiya, este considerată cea mai bună cofetărie de ciocolată din Japonia. Produsul său cel mai popular, „Shiroi Koibito”, a primit premii la concursuri de mai multe ori și a obținut marca pentru cea mai bună calitate.

Iar pentru iubitorii de bere vă recomandăm să treceți pe la fabrica de bere Asahi. Asahi este considerat cea mai bună fabrică de bere din Japonia. În timpul excursiei o să aveți ocazia să luați cunoștință cu etapele de fabricare a berii. De asemenea o să puteți degusta toate tipurile de bere pe care le au acolo.

Orașul Osaka

Osaka este al treilea oraș ca mărime din Japonia, fiind o platformă ideală pentru călătoria cu trenul spre Kyoto și Nara din apropiere. Deși metropola din Osaka se află în umbra metropolei Tokyo, acesta este un loc plin de viață și de energie, care are ceva de oferit unui turist curios.

Dupa concluzia multor vizitatori, Osaka este considerat un oraș mai Japonez decât Tokyo, atmosfera țării și caracterul ei sunt mai clar simțite aici decât în Tokyo.

Locuitorii din Osaka se mândresc cu reputația unor oameni prietenoși și spontani. Oamenii din Osaka sunt, de asemenea, renumiți în întreaga țară ca oameni de afaceri și iubitori de mâncare.

Cel mai bun mijloc de transport în jurul orașului este metroul. Taxiurile sunt costisitoare și se mișcă într-un ritm de trafic intens, iar informațiile despre rutele de autobuz sunt aproape toate în japoneză.

Orașul Osaka trebuie să fie inclus și el cu siguranță în categoria Orașe de vizitat în Japonia.

Osaka este în general un oraș deosebit și vă recomandăm să citiți în mici detalii articolul dedicat acestui oraș.

Orașul Kanazawa

Kanazawa este un oraș cetate veche din Japonia, situat pe coasta de vest a Honshu. Orașul este înconjurat de Alpii japonezi, două fluvii curg de-a lungul acestuia, Saygava se spune că este singurul râu de sex masculin și Asano este un fluviu blând și feminin.

Una dintre principalele atracții ale orașului Kanazawa este templul Ninja-dera sau altă lectură a templului Mörüji deținut de Școala Budistă Nitiren. Templul a fost construit la ordinul lui Maeda Tositsune în 1643, în apropierea castelului său patrimonial din Kanazawa.

Este o clădire cu patru etaje, cu o structură internă pe șapte niveluri, formată din 23 de camere și 29 de scări. Templul are un puț cu apă potabilă și un tunel care duce la Castelul Kanazawa.

Luați o bicicletă până la piața Omicho și bucurați-vă de o mare varietate de legume, pești și crabi. După care mergeți la grădinile Kenrokuen, care sunt adesea numite cel mai frumos parc din Japonia.

Există mai multe muzee în Kanazawa. În partea de sud a parcului Kenroku-en se află 4 muzee. Alături de reședința Sayson Akku este Muzeul de produse tradiționale și meșteșuguri. Expune colecții interesante de ceramică, mătase Yuzen și instrumente muzicale.

Orașul Hiroshima

Modernul Hiroshima este un oraș cu bulevarde largi, parcuri verzi și aproape un milion de locuitori, al căror număr sa dublat după al doilea război mondial. Chiar dacă auzind Hiroshima, crezi că vei găsi un loc distrus de război, nu este deloc așa. Este un oraș verde și foarte dezvoltat cu autostrăzi, clădiri înalte și mulți oameni.

Una dintre cele mai bune modalități de a vedea atracțiile orașului Hiroshima este călătoria cu tramvaiul. Tramvaiul are o valoare istorică.

Când, după al doilea război mondial, alte orașe japoneze și-au eliminat rețelele de tramvai, toate tramvai-urile scoase au mers la Hiroshima. Ca urmare, orașul a achiziționat o bogată colecție de tramvaie, în principal în anii 1940.

Orașul Hiroshima trebuie să fie inclus și el cu siguranță în categoria Orașe de vizitat în Japonia, datorită popularității sale înalte.

Orașul Kyoto

Kyoto este un oraș din Japonia, situat în partea centrală a insulei Honshu. Pentru majoritatea oamenilor care nu au vizitat Japonia, Kyoto este sinonim cu cultura japoneză tradițională.

Temple antice, palate imperiale, colibe din lemn, gheișă, ceai turnat elegant în timpul ceremoniei de ceai și ramuri înfloritoare ale cireșelor care se flutură în vânt. Întradevăr, la Kyoto, veți găsi toate acest lucruri și multe altele.

Kyoto este centrul național al practicilor tradiționale, cum ar fi tiado (ceremonia ceaiului) și ikebana (aranjament floral), locul de naștere al kabuki și centrul de conducere al caligrafiei, pictării și sculpturii.

Kyoto este un oraș care face parte din categoria „Orașe de vizitat în Japonia , de aceia noi i-am dedicat un articol special pentru Kyoto.

Orașul Tokyo

Tokyo capitala unei Japonii îndepărtate și prospere, amețește turiștii încă din primele momente, prin tot ce reprezintă. Tokyo este un megapolis al contrastelor, unde poți găsi absolut orice ai nevoie.

Tokyo ocupă locul doi ca mărime din lume în densitatea populației ( 37 de milioane ). Situat în partea de sud-est a celei mai mari insule japoneze Honshu, această metropolă ultra-modernă, oferă o viață în care nu deosebește ziua de noapte.

Pentru a simți cu adevărat atmosfera uimitoare și pentru a vă familiariza cu cel puțin jumătate din obiectivele turistice, o zi sau chiar o săptămână nu este suficient – ideal, ar fi să vă aflați aici pentru câteva luni.

Tokyo este și el un oraș care face parte din categoria „Orașe de vizitat în Japonia , de aceia noi i-am dedicat un articol special pentru Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici