Hărți interactive care descriu modul de viață în alte țări

1
50
Hărți interactive
Hărți interactive

Dacă încercați să transformați diferite rapoarte și cifre în hărți interactive, puteți reda cu ușurință structura lumii dintr-un unghi neobișnuit. De exemplu, știi în ce țări europene le place să citească cărți. Unde locuitorii se simt iubiți și cum cu 600 de ani în urmă, Polonia a reușit să se apere împotriva ciumei bubonice?

Noi, cei de la informe.ro, ne place să ne uităm la hărți create în baza modului de viață a oamenilor din diferite părți ale lumii. Suntem siguri că următoarele hărți vor fi interesante și pentru tine.

În care țări preferă cafeaua solubilă și unde o preferă pe cea măcinată

Autorii raportului notează că în țările în care cafeaua solubilă este populară, oamenii beau foarte mult ceai. În schimb, pentru iubitorii de cafea măcinată, ceaiul este o băutură minoră. În aceste țări ceaiul este mai frecvent folosit în timpul bolilor sau pentru a diminua stresul.

Proporția europenilor în vârstă de 18 – 34 de ani care locuiesc împreună cu părinții lor

Harta se bazează pe sondajul Eurostat 2017. Comparând datele cu rezultatele din 2010, am reușit să aflăm că, în țări precum Italia, Portugalia, Luxemburg, Belgia, Franța, Norvegia și Islanda, proporția tinerilor care preferă să locuiască împreună cu părinții lor a crescut.

În schimb, în Slovenia, Bulgaria, Letonia, Cehia, Austria, Estonia și Regatul Unit, tinerii au mai multe oportunități de a trăi independent.

Care este salariul aproximativ al tinerilor profesori în Europa pe an

Acestea sunt salariile minime înainte de impozitare pentru cadrele didactice cu calificări academice minime în diferite țări europene, potrivit datelor Eurostat pentru anul 2017. Profesorii care primesc cel mai mult sunt cei din Liechtenstein – 75.859 € pe an, sau aproximativ 6.321 € pe lună. În Elveția și Luxemburg, câștigurile anuale depășesc de asemenea 70 mii €. Danemarca ocupă locul 4 cu un salariu de 50.871 € pe an.

Cele mai mici salarii din Europa sunt pentru profesorii din România, Bulgaria, Polonia, Macedonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Slovacia, Muntenegru, Letonia și Lituania. Acesta este mai mic de 10.000 € pe an, sau 833 € pe lună.

Desigur, salariile nu determină întotdeauna nivelul de trai. Este necesar să se ia în considerare prețurile comparative pentru alimente, costurile de utilități și taxele.

Cât timp este plătit concediul de maternitate în diferite țări

Datele din studiul din 2016. Interesant, în 1995, harta arăta aproape la fel. În acest caz, Organizația Mondială a Sănătății insistă asupra necesității unei vacanțe îndelungate pentru mamele însărcinate. Acest lucru va ajuta o femeie să se pregătească pentru naștere și apoi va oferi copilului alăptarea exclusivă în primele luni după naștere.

Cât timp este plătit concediul de paternitate în diferite țări

Datele din studiul din 2016. Legea nu permite taților să ia concediu de maternitate pentru îngrijirea unui nou-născut în 92 de țări din întreaga lume. Acestea includ China, India și Statele Unite.

Hartă interactivă care ne afișează viteza medie la internet

Datele sunt relevante pentru anul 2017. Cel mai rapid internet este în Coreea de Sud, cel mai încet din Egipt, Venezuela și Paraguay.

Grame de aur pe cap de locuitor în rezervele băncilor naționale

Raport bazat pe un studiu din 2017. Pentru comparație, în Statele Unite este de 25,5 g pe persoană, în Japonia – doar 6 g, iar în India – 0,4 g.

Unde au loc adesea cel mai des lovituri de fulger

Pentru a desena aceasta harta au fost folosite datele din perioada 1993 – 2005. Cel mai des fulgerele lovesc în Cong. Deci aveți mare grijă dacă vă aflați acolo.

Cum sa mărit teritorul Olandei din 1300 pînă în 2000 datorită umplerii și drenării zonei de coastă

Acesta este rezultatul implementării proiectului Zuiderze. Sisteme de baraj și lucrări care au ajutat la scurgerea terenului, la stabilirea protecției împotriva inundațiilor, la crearea de noi zone pentru agricultură și la transformarea golfului într-un lac de apă dulce.

Zone nelocuite din Franța

Aproximativ 31,7% din suprafața Franței este nelocuită: zonele verzi sunt zone în care nu există nici o persoană pe o rază de un kilometru. În SUA, acest gen de zone ocupă 47% din suprafața totală a țării.

Harta saunelor publice din Finlanda

În ciuda acestui număr mare, aceasta este doar o mică parte din toate saunele – în Finlanda majoritatea acestor facilități sunt private.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în diferite țări ale Europei

În ciuda poveștilor privind temperaturile ridicate din țările calde, recordurile oficiale au fost înregistrate în 1913, când în Valea Morții (SUA) temperatura a ajuns la 56,7 °C. În Europa, o temperatură record a fost înregistrată la Atena (Grecia) în 1977 – aerul sa încălzit pînă la 48 °C. Pe hartă de mai sus – date sunt relevante pentru anul 2018.

Câte universități din țările europene se află pe lista celor mai bune 500 din lume în 2019

Harta se bazează pe un studiu din 2018. Analiza acoperă peste 1.250 de universități din întreaga lume și ia în considerare calitatea educației în instituție, activități științifice și internaționale.

Unde se învață Engleza Britanică și cea Americană

Dialectul american se răspândește treptat în afara Statelor Unite: astăzi se vorbește nu numai în unele țări din America de Sud, ci și în statele din Asia de Sud-Est, Japonia, Coreea de Sud și Arabia Saudită.

Care din aceste hărți te-au făcut să privești lumea altfel? Spune-ne în comentarii mai jos!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm să scrii un comentariu!
Te rugăm să scrii numele tău aici